Murakami Edebiyatı



Sizler Ne Şekilde Kitap Okuyorsunuz?

Neler okuduğunuz kadar, ne şekillerde okuduğumuzda çok önemli! Kitap kurtlarını hepimiz biliriz; saatler kitap okuyabiliyoruz ve bunu sevdiğimiz için yapıyoruz. Lakin, okuma sonrası aşırı kasılma ve rahatsızlık baş gösterdiğinde aldığımız haz epey azalmış oluyor. Blogda okuma şekillerine yer vermek istedim. Resimlerden uyguladığım birkaç hareket var! Sizin favori okuma şekliniz varsa, yorum bırakabilirsiniz. Bol bol bıgbıglarız!


Sol taraftaki bayanın okuma şekli şahane. Çokça uyguladığım bir okuma şekli. Rahatsız etmiyor. Tavsiye. Sağ tafta ise, yine iyi bir oturuş ama, kitap için değil de, dergiler için fevkalade olur, ne dersiniz? Kitap okumak için seçilirse kasılmaya neden olabilir gibi.
    

Sol taraf, bana kalırsa epey rahat. Bir sandalyenin üstüne oturup ayaklarınız için küçük bir tabure tarzı bir şeyler epey rahatlatıcı seçenek olabilir. Sağdaki resimde ise, yine rahat ama sırtı kamburlaştırmaya meyilli sanki. Eğer bu oturuşu tercik ediyorsanız, sallanan sandalye hoş bir fikir olabilir.


Sol resimdeki inanılmaz rahat okuma şekli olmasına rağmen, bir türlü sevemediğim şekillerden. Kelimeler boğazıma takılıyormuş gibi geliyor. Çok deneyip, her defasında dayanamayıp kalktığımı hatırlarım. Sağ tarafsa evet, kesinlikle sevdiklerim arasında. Severek uyguluyorum çoğu zaman. Ama belli bir süresi var. Kaburgalarda ezilme hissi yaratması mümkün, elbette uzun sürenin ardından.



Soldaki resim, yoruma gerek. En bilindik okuma şekillerinden. Sağ taraf fena durmuyor aslında. Benimle kitap arasında fazla bir mesafe olmaması gerek. Kötü bir alışkanlık ama ne yapalım, başa gelen çekilirmiş.


Siyahlı bayanın uygulaması çok iyi. Kanepede kitap okurken, her daim yastık kullanmak hoşuma gider. Sanırım yastıkları seviyorum. Beyazlı bayanın duruşu epey iyi. Arkaya yaslanma ve bacakları üst üste atma sizi rahatlatacaktır. Emin olun. 


Sol taraf, sanırım en sevdiğim kitap okuma şekli. Saatlerce duruşu bozmadan okuyabilirim. Tavsiye edilir. P.S. Uykunuzu getirebilir, mayışabilirsiniz. Sağ tarafı hiç denemediğim için bilmiyorum. Onu da deneyen birilerinin fikirlerinden alsak iyi olacak.


Sol taraf herkesçe denenmiş, klişe bir oturuş olarak kabul ediyoruz. Pembeli bayansa çok iyi gibi duruyor. Birkaç kez denemiştim. Rahatsız edici bir tarafı yok. Uzun süre durmamak şartıyla. İnsan kitap okumayı sevince her türlü şekle giriyor, bunu da sakın unutmayın. 


Bir elde sigara, bir elde kitap; sigara içenlere ve okumayı sevenler, her iki eylemi aynı anda yapmayı sevenlere güzel bir örnek soldaki bayan. Kitabı tek elde değilde, çoğunlukla iki eli kullanıp, okumayı seviyorum. Tercih meselesi elbette. Sağdaki resimde şahane, duyurulur. Kitap okumayı sevdiğim şekillerden biri. Epey rahatlatıcı ve konforunuzu koruyor. Üstelik kanepede okuma için çok ideal!

12 Temmuz 2013 17:25

Aslında bu bütün pozisyonlarda kitap okuyorum sanırım,bağdaş kurma pozisyonları hariç! Bağdaş kuramadığım için ayaklarımı epey bir zorluyor :) Genellikle de yatarak okurum ben :)

12 Temmuz 2013 17:31

@Crystalll♦
Bağdaş kurma konusunda haklı olabilirsin. Ayaklar çözülünce karıncalanıyor sonra. Dediğimiz gibi, Kitap kurtları her şekle giriyor okumak için! :)

12 Temmuz 2013 18:41

resmen hepsini kullanıyorum :))

12 Temmuz 2013 20:00

genelde saatlerce okuduğum için sürekli bir rahatsız olma durumu oluyor bende. Şekilden şekile giriyorum desem yeridir. Yeter ki uyuşukluk hissi gitsin :)))

13 Temmuz 2013 02:19

en son resimdeki bir elde sigara bir elde kitap modundayım genelde, sandalyeye oturup(eğer mutfakta isem)diğer sandalyeye ayaklarımı uzatırım ki genelde de bunu kullanırım. yok eğer köşemdeysem yine uzun otururm bu defa elimde kitabın yanında kahve veya çay kupam olur:)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes