Murakami Edebiyatı



Soseki Natsume - Küçük Bey

Japon edebiyatının en sevilen kitaplarından birine geldi sıra. Küçük Bey, Japon edebiyatının Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu'su olarak nitelendiriliyor. Hakikaten okudukça benzerlikleri görüyor, daha da seviyorsunuz. Kitabın bir diğer özelliği ise, Japoncadan Türkçe'ye doğrudan çevrilmiş ilk roman olma özelliği taşıyor. Soseki Natsume çok tatlı bir yazar.


Aslında bir okul kitabı diyebilmek mümkün. Öğretmenler arasında münakaşa ve öğrencilerin onlara bakış açısı, derken klasik bir roman ortaya çıkıyor. Lakin bunun bir Japon'nun ele aldığını düşününce daha da mükemmel şeyler ortaya çıkıyor. Okudukça okumak istiyorsunuz. Zaten incecik bir kitap. Okumak isteyenler okuyabilir. Çeviri de gayet sağlam olmuş.

2014'ün En Sevilen Kitaplar seçkimde yer alacaklardan. Okumadan neler kaçırdığını bilemezsiniz. okuyun derim.

Oğlak Yayınlarından çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda. İyi okumalar.

"Dünyada türlü türlü insan var. Mesela Soytarı Noda, davet filan beklemeden yanınıza oturuverir. Oklu Kirpi, kendisi olmasa Japonya'nın krize gireceğini sanır. Kırmızı Gömlek züppeliği tekeline aldığını sanır. Müdür Porsuk kendini eğitim timsali olarak görür. Hepsinin de kendi dünyası vardır. Hepsi de kendi dünyasının kralıdır. Ama Profesör Yeşil Balkabağı gibi alçakgönüllü biriyle ilk kez karşılaşıyordum. Hep başı eğik geziyordu. Kimse onun farkında değildi. Evet, solgun ve tomul bir yüzü vardı ama iyi bir insandı. Aklı başında hiçbir kız onu Kırmızı Gömlek için terk etmezdi. Ama Madonna şıllığın tekiydi. Oysa düzinelerce Kırmızı Gömlek, bir Yeşil Balkabağı etmezdi.

11 Ocak 2015 15:55

güzel olmuş kitap yorumun alabilirim belki hoşmuş

Adsız
6 Kasım 2015 21:11

Bu kitabı okumak istiyorum ama bulamıyorum, yardımcı olabilir misiniz? Email: canpolatceliksifa@gmail.com

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes